MATKALLA KOHTI KUVAUSTA

YHTEYDENOTTO

Tutustukaa rauhassa toimintaani kotisivuillani ja jos tuntuu, että olisin oikea kuvaaja teidän unelmakuvauksellenne, niin olkaa yhteydessä kotisivujen yhteydenottolomakkeen kautta. Toivon kovasti, että kalenterissani on vapaata!

Palaan teille pian asiaan!

KOHTI UNELMIA

Jos pystyn tarjoamaan teille kuvausta toivepäivällänne toimitan teille vielä vähän lisäinfoa siitä miten edetä, sekä tarjoan aina mahdollisuutta tavata vielä kahvittelun äärellä tai treffaamalla videopalaverin merkeissä - voidaan myös jatkaa sähköpostitse!

Odotan innolla tapaamistanne!

IT'S A MATCH!

Odotan kovasti häidenne kuvaamista! Hoidetaan vielä sopimukset kuntoon molempien turvaksi. Tarjoan helpon sähköisen prosessin kotisivuohjelmani kautta virallisten asioiden hoitamiseksi sopimuksesta laskutukseen. Allekirjoitukset hoituvat myös sähköisesti.

Niin helppoa ja yksinkertaista!

STRESSITÖN KUVAUS

Hääkuvauksissa tapaamme vähintään kahdesti ennen häitänne, järjestämme testikuvauksen, sekä pidämme kuvauspalaverin lähempänä häitä. Hääpäivänänne olemme jo mukavasti tuttuja, sillä tunnette toimintatapani ja olette olleet aiemminkin kuvattavanani.

Nautitte vain juhlapäivästänne!

KUVAT OVAT VALMIITA!

Tätä hetkeä olette odottaneet! Kuvat toimitetaan helppokäyttöisessä salasanasuojatussa nettigalleriassa, josta saatte ladattua kuvat itsellenne, sekä linkkiä voi toimittaa ystäville ja sukulaisille nähtäviksi. Loppulasku toimitetaan sähköisesti.

Nauttikaa kuvistanne!


USEIN KYSYTTYÄ

Tyylini kuvaajana?

Ihannoin luonnonvaloa, mutta älä ota stressiä jos tuntuu että valo loppuu - kameran linssin läpi elämä on hyvin erilaista kuin silminnähden. En pelkää liikettä, rakastan lähikuvia yksityiskohtineen ja haastan mielelläni vähän kuvattavaakin. Pyrin taltioimaan kuviini tunnetta, hempeyttä ja vähän sitä rosoisuuttakin. Haluan tuottaa ajatonta ja laadukasta sisältöä kertoen tarinaa. Editoin kuvani aina tarkasti ja kuvagalleriani koostuu väri- ja mustavalkokuvien yhdistelmästä. Mustavalkokuvissa on aina upea tunnelma ja olen huomannut viime aikoina niiden dramaattisuuden alkaneen ottaa valtaa gallerioissani.

Kuvaaminen on minulle oman taiteen luomista ja tykkään leikitellä usein erilaisilla kuvakulmilla, heijastuksilla, sekä ajoittain tuoda kuviin jopa lähes vanhanaikaista filmikuvatyyliä rosoisuudellaan. Suurin aarteeni onkin filmikamera 70-luvulta ja olisi mahtavaa kuvata joskus joku pieni hääkeikka filmikameraani käyttäen. Myös tarkoituksen mukaiset ohitarkennukset, heilahdukset ja sumennukset kuuluvat tarinankerrontaani paikoittain ja näistä muodostuu usein niitä kuvagallerioiden suurimpia helmiä.

Koen kuvaustyylini olevan uusi tuulahdus alalle ja kuulen mielelläni, jos se puhuttelee sinuakin!

Kuvaajan valintaan kannattaa käyttää aina aikaa ja valita sellainen kuvaaja kenen tyyli puhuttelee. Aina saa myös kysyä lisää, on asiakkaan etuoikeus tietää millainen valokuvaaja on kyseessä niin luonteeltaan, toimintatavoiltaan kuvaushetkissä, kuin kuvaustyyliltään ja pohtia sopiiko tämä omiin mieltymyksiin ja ideoihin.

Pääset tutustumaan portfoliooni kotisivuillani, sekä julkaisen kuvamateriaalia myös Instagramin puolelle (@laurapensasmakiphotography). Voit ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta tai laittaa sähköpostia osoitteeseen info@laurapensasmaki.fi.

Mitä kuvaukset sisältävät?

Kuvauspakettini sisältävät aina kuvauksen ja korkealaatuisia kuvia digitaalisessa muodossa nettigallerian kautta toimitettuna. Kuvauspaketeissa on kerrottu montako kuvaa kuvaukseen sisältyy.

Tutustu kotisivuillani kuvauspaketteihin ja niiden sisältöön, esim. dokumentaarisessa hääkuvauksessa kuvauspakettiin sisältyy aina tapaaminen kasvotusten, sekä parikuvaus/testikuvaus - saat siis kaksi kuvausta samassa paketissa. Saat aina selkeän sopimuksen luettavaksi ennen lopullista varauksen tekoa, sekä autan ja neuvon mielelläni, jos jokin askarruttaa.

Kuvaushetki itsessään toteutetaan teidän ehdoilla, neuvon ja ohjeistan mielelläni ja pyrin saamaan kuvattaville rennon ja mukavan olon kamerani edessä.

Kuvien toimitus?

Kaikki kuvat toimitetaan aina digimuodossa.

Kuvat toimitetaan tyylikkäässä, kauniissa ja helppokäyttöisessä kuvagalleriassa oman linkin takana. Kuvia pystyy laataaman galleriasta täydessä resoluutiossa (joka sopii täydellisesti kuvien teettämiseen), sekä myös pienemmässä tiedostomuodossa, joka sopii paremmin web-julkaisuihin (esim. Instagram).

Kuvagallerian linkkiä voi jakaa ystäville ja sukulaisille, sekä esim. hääkuvauksessa on mahdollista piilottaa tiettyjä kansioita/kuvia, jos kaikkea ei tahdo muiden nähtäville, vaikka muuten haluaisi linkkiä jakaa.

Salasanan voi muuttaa itselleen sopivaksi ja galleriassa on paljon erilaisia toimintavaihtoehtoja. Kuvista voi itse teettää fyysisiä kuvatuotteita/printtejä ja annan tähän mielelläni lisävinkkejä.

Kuvien toimitusaika on dokumentaarisessa hääkuvauksessa 4-7 viikkoa ja parikuvauksissa 3-5 viikkoa.

Huono sää kuvauksessa?

Sovin usein parikuvauksia säävarauksella, eli jos toiveena on ollut ulkokuvaus, niin tällöin huonon sään iskiessä sovitaan vain uusi päivä kuvaukselle.

Hääkuvauksissa kannattaa suhtautua sateeseen ensinnäkin vanhan uskomuksen mukaisesti: sade tuo onnea! Jos hääpäivänänne sataa, tämä ei ole missään nimessä ongelma, vaan silloin tilanne käännetään eduksi ja otetaan teille upeat sadepäivän potretit!

Minun toimintaani sade ei vaikuta millään tavalla, toki saatatte hymähtää muutamaan otteeseen kuvaajan kuorruttautumista sadeviittaan, jossa hupun narut ovat kiristetty äärimmilleen, mutta tätä neitiä (rouvaa itseasiassa) ei ole tehty pumpulista ja kamerakalustoni kestää kyllä sään kuin sään.

Lainaan mielelläni läpinäkyvää sateenvarjoani kuvaushetkiin ja toki on hyvä, jos etukäteen on varauduttu sen verran, että siirtymätilanteisiin löytyy lisäsateenvarjo. Niin kaupungissa, kuin luonnonhelmastakin löytyy usein ihania pieniä sateensuojia, joissa pystyy hetkellisesti olemaan ilman sateensuojaa, sekä hääpuvun helmaa saa aina kannettua siirtymisien välillä jne.

Potrettikuvauksen voi aina siirtää myös sisätiloihin jos siltä tuntuu, keskustelen aina viimeistään kuvauspalaverissa tämän ns. "sadekeskustelun" hääparieni kanssa, koska moni kantaa tästä huolta.

Jos saan itse valita kuvaajan näkökulmasta, niin mieluummin pieni sade, kuin täysin pilvettömältä taivaalta kirkas auringonpaiste.

Käsitelläänkö kaikki kuvat?

Kyllä! Jokainen kuva editoidaan huolella kuvaajan näkemyksen ja tyylin mukaisesti. Valmiit korkealaatuiset digikuvat toimitetaan JPG-muodossa tyylikkäässä salasanasuojatussa nettigalleriassa.

Mikä on toimialueesi?

Pääsääntöisesti toimin Uudenmaan alueella, eniten Helsingissä. Liikun kuitenkin mielelläni pidemmällekin, eli älä arastele kysyä minua kuvaamaan vaikka toiselle puolelle Suomea - miksei ulkomaillekin!

Kuvausten hinnat sisältävät matkakulut PK-seudun ja Tuusulan välillä. Pidemmälle liikkuessani kilometrikorvaukset ovat 0,50€/km.

Varausmaksu, loppulasku?

DOKUMENTAARINEN HÄÄKUVAUS
Varausmaksu on 200€ ja varaus astuu voimaan varausmaksun maksettuasi. Varausmaksua ei palauteta peruutustilanteessa. Varausmaksu vähennetään kuvauksen loppulaskusta. Loppulasku tulee maksettavaksi toteutuneen hääpäivän jälkeen. Häävarausta tehdessäsi pääset lukemaan tarkasti muut maksu- ja sopimusehdot ennen lopullisen sopimuksen tekemistä.

PARIKUVAUS/MUUT KUVAUKSET
Kuvausmaksu on 150€ ja tämä toimii myös varausmaksuna. Varaus astuu voimaan varausmaksun maksettuasi. Varausmaksua ei palauteta peruutustilanteessa, mutta kuvaus voidaan siirtää säävarauksella/sairastumisen takia toiselle päivälle, jolloin jo maksettu varausmaksu luonnollisesti siirtyy myös uuteen päivään. Loppulasku tulee maksettavaksi kun lopullinen kuvamäärä on selvillä. Huomioithan, että parikuvausten summa koostuu aina kuvausmaksusta + halutusta kuvien määrästä. Lisätietoja löydät hinnastosta.

Kuvausvarausta tehdessäsi pääset lukemaan tarkasti muut maksu- ja sopimusehdot ennen lopullisen sopimuksen tekemistä.


YRITYSKUVAUS
Kysy lisää sähköpostitse: info@laurapensasmaki.fi

Peruutustilanne?

HÄÄKUVAUKSET
Sopimuksessa tarkemmat peruutustiedot - asiakas pääsee tutustumaan näihin ennen lopullista varausta. Varausmaksua ei palauteta peruutustilanteessa.

MUUT KUVAUKSET
Peruutukset ja siirto-ilmoitukset tulee tehdä mahdollisimman pian kun tällaisen tilanteen aiheuttava tieto osuu omalle kohdalle.

Elämässä toki sattuu ja tapahtuu, jolloin kuvausta saatetaan joutua siirtämään viime hetkellä (esim. sairastapaus). Olethan heti yhteydessä jos sovittua kuvausta pitää uudelleenaikatauluttaa. Tällaisissa tilanteissa pyrin omalta osaltani tekemään kaikkeni, jotta löydämme teille mahdollisimman pian uuden ajan. Kuvaus sovitaan lähtökohtaisesti lähelle alkuperäistä kuvauspäivää omien aikataulujeni mukaan ja tällöin siirrän mielelläni myös varausmaksun uudelle päivälle. Jos asiakas päätyy perumaan sopimuksen, ei varausmaksua palauteta.

PERUUTUS KUVAAJAN PUOLELTA
Laura Pensasmäki Photography pidättää oikeuden sopimuspurkuun force majeure tilanteen kohdatessa. Tästä löydät lisätietoa sopimuksesta ennen lopullisen varauksen tekemistä.

Mitkä ovat oikeuteni kuvien suhteen?

Laura Pensasmäki Photography säilyttää tekijänoikeudet ottamiinsa kuviin, mutta asiakkaanani saat käyttöoikeudet, sekä vapaat teettämisoikeudet kuville, kuvia/kuvagallerian linkkiä saa jakaa vapaasti ystäville ja perheelle, sekä saat julkaista kuvia sosiaalisessa mediassa. Kuvien yhteydessä tulee aina mainita kuvaaja: Laura Pensasmäki Photography.

Kuviin ei saa lisätä omia filttereitä, rajata kuvia, eikä muokata niitä millään tapaa (ainoana poikkeus Instagramin pystyrajaus). Kuvien kaupallinen käyttö on kielletty, eikä niitä tule luovuttaa ilman lupaani kolmansille osapuolille.

Kysy heti lisäinfoa, jos jokin asia askarruttaa! Yrityskuvauksissa käyttöoikeudet sopimuskohtaisesti.

Tulevatko kuvat sivuillesi/someen?

Pidätän oikeuden käyttää kuvia omassa markkinoinnissani, jotta uudet asiakkaani näkevät työni jälkeä mahdollisimman paljon. Keskustelen kuitenkin aina asiakkaideni kanssa heidän toiveistaan sen suhteen, että mikä heidän ajatuksensa on kuvien käytöstä julkisesti. Älä epäröi kysyä, jos asia vaivaa.

Tästä asiasta saat lisätietoa kuvaussopimuksessa, jos lähdemme toteuttamaan kuvausta.

Kuvaatko lapsi- tai perhekuvauksia?

Kuvasin ennen lapsi-, perhe- ja odotuskuvauksia, mutta nykyään keskityn pääsääntöisesti vain hää- ja parikuvauksiin + häämuotiin yrityspuolella. JOS kuitenkin koet tyylini puhuttelevan ja toivoisit jotain häistä poikkeavaa kuvausta kanssani saat aina laittaa viestiä ja kysellä lisää.

Minuun voi ottaa yhteyttä kotisivujen yhteydenottolomakkeen kautta tai laittaa sähköpostia info@laurapensasmaki.fi.

Miten varaamme sinut kuvaajaksemme?

Ihanaa kun kysyitte! Ottakaa rohkeasti yhteyttä ja kertokaa ihmeessä lisää itsestänne, hääpäivänne päivämäärä, sekä suunnitelmistanne hääpäiväänne varten.

Toivottavasti kuulen teistä pian!

Yhteydenotot: Mieluiten kotisivujen yhteydenottolomakkeen kautta, sillä tästä löydätte suoraan oikeat kysymykseni teille! Saa ottaa yhteyttä myös sähköpostilla (info@laurapensasmaki.fi).